Wersje kompatybilne
Menú: Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos - Tarta de manzanas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tarta de manzana
- 75 g de mantequilla fría, en trozos
- 150 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- ½ cucharadita de azúcar vainillado
- 50 g de agua
- 2 - 3 manzanas (por ej. reineta, Granny Smith, Pink Lady, Royal Gala)
- 2 - 3 cucharadas de azúcar moreno
- 10 g de mantequilla (aprox. 1 cucharada)
Rodaballo asado
- 1 rodaballo limpio (aprox. 1500 g)
- 5 - 6 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 - 3 dientes de ajo en láminas
- ½ guindilla roja seca en aros
- 30 g de vinagre
Risotto de espárragos
- 40 g de cebolla
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 320 g de arroz de grano redondo
- 1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l.) desmenuzada
- 100 g de vino blanco seco
- 800 g de agua
- 1 manojo de espárragos verdes (en trozos de 2-3 cm)
- 1 - 2 pellizcos de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 4112 kJ / 982.8 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 119.5 g
- Tłuszcz
- 42.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 265.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r758905