Urządzenia i Akcesoria
Gingerbread Bundt Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 slices
Składniki
-
unsalted butter plus extra to grease pan6 oz
-
all-purpose flour10 ½ oz
-
baking powder2 tsp
-
baking soda¾ tsp
-
salt½ tsp
-
ground ginger2 tsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
ground nutmeg½ tsp
-
ground cloves¼ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
dark brown sugar11 oz
-
buttermilk8 oz
-
molasses6 oz
-
ginger paste½ oz
-
large eggs4
-
confectioners sugar to sprinkle
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
404.1 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
1582.6 kJ /
378.2 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
57.5 g