Urządzenia i Akcesoria
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Farsz
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych opłukanych (patrz wskazówka)
-
1 ząbek czosnku
-
10 g sera grana padano10 g sera parmezan
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
6 liści bazylii, świeżych
-
125 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Faszerowana pierś z indyka
-
1 pierś z indyka, bez skóry, bez kości (700-800 g)
-
6 - 9 plastrów szynki szwarcwaldzkiej6 - 9 plastrów szynki parmeńskiej
-
1300 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
991 mg
Białko
93 g
Kalorie
3069 kJ /
734 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
3 g