Urządzenia i Akcesoria
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
15 sztuk
Składniki
Ciastka imbirowe
-
260 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia Dr. Oetker®
-
1 - 2 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka cynamonu mielonego z Indonezji dr Oetker®
-
¼ łyżeczki goździków, mielonych
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta soli
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
30 g melasy30 g miodu
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wskazówka), plus dodatkowo 70 g do obtoczenia
-
1 jajko w temp. pokojowej
Dekoracja (patrz wariant)
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g masła
-
pisaki cukrowe, kolorowe Dr. Oetker®, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
118 mg
Białko
3 g
Kalorie
1052 kJ /
251 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska