Urządzenia i Akcesoria
Gofry śniadaniowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
Sałatka z pomidorów i papryki
-
10 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w kostkę
-
2 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
1 zielona cebulka ze szczypiorkiem posiekana
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Gofry
-
15 - 25 g mieszanych ziół, świeżych (np. pietruszki, bazylii, kolendry), tylko liście
-
60 g jogurtu naturalnego
-
30 g mleka
-
1 jajko
-
15 g masła miękkiego
-
½ łyżeczki soli
-
80 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
krem balsamiczny do podania
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
742.8 mg
Białko
12 g
Kalorie
1373.3 kJ /
328.2 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
46.1 g