Urządzenia i Akcesoria
Rolada z boczku i schabu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 11 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
1250 g boczku, surowego, bez kości, ze skórą 1 płat (grubość 3-4 cm)
-
750 g schabu wieprzowego w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
2 łyżki nasion kopru włoskiego, suszonych
-
½ - 1 łyżka suszonych płatków chili
-
skórkę z pomarańczy z 1 szt., ekologicznej, bez białych błonek, pokrojoną na kawałki (4 x 1 cm)
-
5 ząbków czosnku
-
2 łyżeczki liści szałwii, suszonych6 liści szałwii, świeżych
-
30 g soli morskiej, gruboziarnistej
-
50 g białego wina, wytrawnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1552.4 mg
Białko
33.4 g
Kalorie
4223.8 kJ /
1009.5 kcal
Tłuszcz
94.9 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
34.3 g
Węglowodany
1.8 g