Urządzenia i Akcesoria
Ozdoby z piernika
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
50 sztuk
Składniki
Ozdoby z piernika
-
180 g cukru (patrz wskazówka)
-
80 g margaryny pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
330 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 łyżka korzenna przyprawa do piernika (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
Lukier
-
200 g cukru
-
1 białko (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
19.2 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
280 kJ /
66.9 kcal
Tłuszcz
1.5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
12.8 g