Mini quiche alle patate, radicchio e carciofi (vegan)
TM6 TM5 TM31

Mini quiche alle patate, radicchio e carciofi (vegan)

4.6 (12 ocen)

Składniki

Impasto

  • 300 g di farina tipo 00
  • 100 g di acqua
  • 100 g di olio di semi di mais
  • 10 g di sale
  • 2 cucchiaini di lievito istantaneo per torte salate

Ripieno

  • 400 g di acqua
  • 300 g di patate, pelate e a fettine sottili
  • 50 g di cipolla rossa a fettine
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di radicchio a listarelle
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
  • 150 g di cuori di carciofo sott'olio a fettine
  • 200 g di panna di soia
  • prezzemolo tritato q.b.

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1172.4 kJ / 280.2 kcal
Białko
5.1 g
Węglowodany
30.9 g
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
2.7 g
Sód
497.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r755546