Urządzenia i Akcesoria
Appel strudel
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 porties
Składniki
Strudeldeeg
-
meel en meer om te bestuiven370 g
-
ei1
-
zonnebloemolie70 g
-
water120 g
-
witte wijnazijn1 tl
-
zout½ tl
Appelvulling
-
hazelnoten100 g
-
boter in stukken130 g
-
broodkruimels80 g
-
gemalen kaneel1 tl
-
suiker100 g
-
1 ½ tl natuurlijk vanille-extracthuisgemaakte vanillesuiker1 el
-
citroensap20 g
-
rum (opcjonalnie)20 g
-
appels geschild750 g
-
rozijnen80 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portie
Białko
6 g
Kalorie
1721 kJ /
411 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
50 g