Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 100 g di acqua
-
10
g di lievito madre di segale
lub 1 g di lievito di birra fresco - 75 g di farina di segale
Starter
- 40 g di nocciole sgusciate e spellate
- 30 g di uva passa
- 40 g di mirtilli rossi disidratati
- 30 g di semi di girasole
- 30 g di semi di lino
- 50 g di fiocchi di avena
- 50 g di fiocchi di farro
- 220 g di acqua
Impasto
- 1770 g di acqua (di cui 270 g fredda)
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 25 g di miele
- 300 g di farina tipo 0 forte (almeno W320) + q.b.
- 150 g di farina di farro integrale
- 10 g di sale
- 15 g di burro + q.b.
- 30 g di succo di limone
- 3 cucchiai di fiocchi di farro
- 2 cucchiai di semi di sesamo
- 1 cucchiaio di semi di lino
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1218 kJ / 296 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r754544