Wersje kompatybilne
Insalata di ceci con salsa alle arachidi (vegan)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa alle arachidi
- 2 spicchi di aglio
- 20 g di zenzero, radice fresca, pelata e tagliata a fette rotonde (2 mm)
- 20 g di olio di sesamo
- 125 g di latte di cocco
- 50 g di burro di arachidi
- 30 g di salsa di soia chiara
- 30 g di zucchero grezzo di canna
- 3 - 4 gocce di Tabasco + q.b.
Insalata di ceci
- 1 pizzico di peperoncino rosso secco
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di succo di lime
- 30 g di olio di sesamo
- 25 g di salsa di soia
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale
- 200 g di riso basmati
- 200 g di carote, pelate e a fette (5 mm)
- 200 g di cimette di broccolo
- olio per frittura
- 60 g di porro, tagliato ad anelli di 0,5 mm
- 200 g di ceci bianchi in scatola, sciacquati e scolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1880.3 kJ / 449.4 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 2055.6 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r752435