Urządzenia i Akcesoria
Summer Ice Cream Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
8 portions
Składniki
Berry coulis
-
raspberries fresh or frozen200 g
-
caster sugar100 g
-
lemon juice freshly squeezed (approx. ½ lemon)20 g
Summer ice cream cake
-
digestive biscuits230 g
-
blanched almonds toasted70 g
-
raw cane sugar50 g
-
eggs2
-
whipping cream (35 % fat content), chilled300 g
-
rose water½ tsp
-
dried cranberries50 g
-
white grape seedless, plus extra for decorating100 g
-
red grape plus extra for decorating100 g
-
pistachio nuts50 g
-
fresh raspberries (opcjonalnie) for decorating
-
fresh strawberries (opcjonalnie) for decorating
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
174 mg
Białko
8 g
Kalorie
2116 kJ /
504 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
50 g