Urządzenia i Akcesoria
Różowe bułki z czarnuszką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
10 sztuk
Składniki
-
200 - 220 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g wody letniej
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 jajka
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
10 g miodu10 g syropu z agawy
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, pokruszonych15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka soli
-
czarnuszka do posypania bułek
-
2 łyżki mleka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
225 mg
Białko
7 g
Kalorie
1068 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
42 g