Wersje kompatybilne
Medallones de verduras sin gluten con salsa de yogur
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Medallones
- 1 limón
- 200 g de batatas en trozos (2-3 cm)
- 200 g de pimiento de cualquier color en trozos (2-3 cm)
- 100 g de puerro en rodajas de 1 cm
-
150
g de apio nabo en trozos (2-3 cm)
lub 150 g de nabo en trozos (2-3 cm) - 1 cucharadita de sal
- ½ - 1 chile fresco (guindilla) (opcional)
- 45 g de semillas de lino
- 2 huevos
Salsa
- 80 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo
- ½ chile fresco (guindilla)
- 20 g de hojas de albahaca frescas
- 20 g de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 20 g de cebollino fresco en trozos (5 cm)
- ½ cucharadita de sal
- 120 g de yogur natural
- 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 321.5 kJ / 76.8 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 198.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r751960