Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g de queso parmesano en trozos de 3 cm
Salsa boloñesa
- 200 g de verduras variadas en trozos
- 2 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 800 g de carne picada mixta
- 80 g de agua
-
1
cucharadita de concentrado de caldo de carne
lub 1 pastilla de caldo de carne, desmenuzada - 400 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharadita de orégano seco (opcjonalnie)
- 1 - 1 ½ cucharadita de sal (opcjonalnie)
- ½ - 1 cucharadita de pimienta negra molida
Mezcla de leche y huevo
-
250
g de leche
lub 250 g de nata (mínimo 30% de grasa) - 3 huevos
- ½ cucharadita de sal
Montaje y horneado
- 10 - 14 rebanadas de pan blanco semiduro de 1,5 cm de grosor
- 30 g de mantequilla en dados de 1 cm (y algo más para engrasar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3836 kJ / 916 kcal
- Białko
- 74.4 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 55.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1122.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r751933