Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g pazı
- 1 diş sarımsak
- 10 g zencefil, taze kök, ince dilimlenmiş
- 40 g soğan
- 150 g havuç, dilimlenmiş (3 cm)
- 80 g pırasa, beyaz kısımları, dilimlenmiş (2-3 cm)
- 15 g sıvı yağ
- 150 g kereviz kökü
- 350 g su
-
1
tepeleme tatlı kaşığı ev yapımı sebze bulyon
lub 2 - 3 tutam tuz - 20 g limon suyu
- 2 sap maydanoz yaprağı
- 1 - 2 tutam karabiber
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 8.4 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r751828