Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pankek hamuru
- 2 - 3 dal maydanoz, sadece yaprakları
- 140 g lor peyniri, parçalara bölünmüş
- 1 yumurta
- 125 g süt
-
50
g tam buğday unu
lub 50 g çiğ karabuğday unu - 1 tk kabartma tozu
- 2 - 3 tutam tuz
Kale Lahanası ve Pankekleri Pişirme
-
100
g kale lahanası ortalarındaki kalın kısımları ayıklanmış ve küçük parçalara bölünmüş
lub 100 g karalahana ortalarındaki kalın kısımları ayıklanmış ve küçük parçalara bölünmüş - 300 g su
- tuz
- sıvı yağ, pişirmek için
- 50 g dilimlenmiş hindi jambon (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1201 kJ / 286 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r751808