Wersje kompatybilne
Bacalao glaseado al estilo coreano con arroz y brócoli al vapor
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo
- 20 g de jengibre fresco en rodajas de 1 cm
- 2 cucharadas de miel
-
1 ½
cucharadas de vinagre de arroz
lub 1 cucharada de vinagre - 1 cucharada de pasta de chile coreana (gochujang)
- 1 cucharada de pasta miso
- 1 cucharada de salsa de soja
- 1 cucharada de aceite de sésamo tostado
-
150
g de champiñones frescos en láminas de 1 cm
lub 150 g de setas shiitake frescas en láminas de 1 cm - 4 filetes de bacalao fresco, con piel (500-600 g)
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
-
200
g de arroz basmati
lub 200 g de arroz jazmín - 200 g de ramilletes de brócoli
- 2 cucharadas de semillas de sésamo tostado
- 50 g de cebolleta recta en rodajas de 1-2 mm
- 1 cucharada de aceite de sésamo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1912.3 kJ / 457.1 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 58.9 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 638.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r750548