Urządzenia i Akcesoria
Chipsy z obierek warzywnych i serowe kulki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
5 porcji
Składniki
Chipsy z obierek warzywnych
-
100 - 150 g marchewki ekologicznej, tylko obierki (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka oleju
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty papryki wędzonej, mielonej1 - 2 szczypty papryki słodkiej, mielonej
Kulki serowe
-
200 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
-
150 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
1 - 2 szczypty papryki wędzonej, mielonej1 - 2 szczypty papryki słodkiej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
537.8 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
949.4 kJ /
226.9 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Węglowodany
5.4 g