Urządzenia i Akcesoria
Long Rise Pizza
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 20 godz.
4 portions
Składniki
Dough
-
water7 oz
-
active dry yeast2 ¼ tsp
-
14 oz Manitoba flour, divided, plus extra to dustbread flour divided, plus extra to dust14 oz
-
water cold4 oz
-
extra virgin olive oil plus extra to grease1 oz
-
1 tsp barley malt extracthoney1 tsp
-
salt1 ½ tsp
-
4 ½ oz mozzarella, slicedbuffalo mozzarella sliced4 ½ oz
Topping
-
garlic clove1
-
extra virgin olive oil plus extra to drizzle1 oz
-
zucchini cubed (1 in.)7 oz
-
salt1 - 2 pinches
-
cherry tomatoes halved7 oz
-
Parmesan cheese shaved1 ½ oz
-
fresh basil leaves3 - 4
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1060 mg
Białko
22 g
Kalorie
2560 kJ /
611 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
75 g