Urządzenia i Akcesoria
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
20 liści mięty, świeżych
-
1 ½ łyżeczki ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego (patrz wariant)
-
40 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki soli
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody
-
½ łyżeczki korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) startego
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry i ości (ok. 125 g każdy)
-
½ łyżeczki ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
453 mg
Białko
25 g
Kalorie
14534 kJ /
347 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
1 g