Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Adobo jamaicano (jerk)
- 50 g de cebolla en mitades
-
¼ - 1
chile rojo fresco al gusto de picante
lub 1 cucharadita chile seco desmenuzado - 1 diente de ajo
- 20 g de vinagre
- 1 cucharada de ron dorado
- 1 cucharada de salsa de soja
- 20 g de tomate concentrado
- 15 g de azúcar moreno
- 15 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de comino molido
- 1 pellizco de tomillo seco
- ⅓ de cucharadita de canela molida
- ⅓ de cucharadita de jengibre molido
- 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 1 pellizco de clavo molido
- 1 cucharada de pimentón dulce
- ⅓ de cucharadita de pimienta molida
- 2 cucharaditas de sal
Pollo adobado
-
600
g de muslos de pollo con piel
lub 600 g de contramuslos de pollo con piel y hueso - 1 ramita de romero fresco
- 400 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1414 kJ / 338 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 473 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r747665