Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
TM6 TM5

Buttermilk loaf baked in a cast iron pot

4.8 (153 oceny)

Składniki

  • 500 g buttermilk
  • 3 tsp dried instant yeast
  • 20 g honey
  • 70 g water, plus extra to spray
  • 800 g baker's flour, plus extra to dust
  • 2 tsp sea salt
  • oil, to grease

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1111.5 kJ / 265.7 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
52.1 g
Tłuszcz
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
1.9 g
Sód
394.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r737182