Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vollkornweckerl
- 50 g Walnüsse, halbiert
- 350 g Wasser
-
20
g frische Germ, zerbröselt
lub 1 Päckchen Trockengerm - 1 Prise Zucker
- 500 g Weizen-Vollkornmehl, etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Leinsamen, geschrotet
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 1 TL Salz
Dip und Fertigstellung
- 150 g Topfen, 20% Fett
- 50 g Avocado, in Stücken
- 20 g Honig
- 30 g Senf
- 150 g Feta, in Stücken
- ½ TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g Karotten, in Stiften (5 cm)
- 150 g Gurke, in Stiften (5 cm)
- 150 g Paprika, rot, in Stiften (5 cm)
- 150 g Paprika, gelb, in Stiften (5 cm)
- 150 g Stangensellerie, in Stiften (5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1890 kJ / 452 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 17 g
- Sód
- 420 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r736377