Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de cilantro
- 1 diente de ajo
- 3 - 5 g de chile rojo fresco sin semillas, en trozos
- 5 ramitas de cilantro fresco (solo las hojas)
-
200 - 240
g de yogur natural desnatado
lub 200 - 240 g de yogur natural - 15 g de zumo de limón
- ¼ - ½ cucharadita de cúrcuma molida
- ½ cucharadita de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
Falafel
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y bien escurridos
- 60 g de harina
- 6 hojas de menta fresca
- 50 g de chalota en mitades
- 1 diente de ajo (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de curry en polvo, suave
- 5 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 200 g de aceite para freír
- 8 rebanadas de pan blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1847 kJ / 441 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 71.3 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 587.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r736291