Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para piadinas
- 300 g de leche
- 10 g de miel
- 20 g de aceite de oliva
- 500 g de harina de repostería
- 15 g de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de sal
Pollo especiado deshilachado
- 40 g de beicon ahumado en dados o tiras
- 5 contramuslos de pollo sin piel ni hueso (aprox. 500 g), en trozos de 5 cm
- 30 g de vinagre de sidra
- 1 pellizco de ajo en polvo
- 1 cucharadita de comino molido
- 10 g de azúcar moreno
- 25 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 1 cucharadita de sal
- 500 g de agua
- 300 g de berenjena en trozos
- 20 g de zumo de limón
- 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- ½ diente de ajo
- 20 g de tahini
- 50 g de salsa barbacoa
Cocción y montaje
- 1 pepino en rodajas (2-3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 6 unidades
- Kalorie
- 17167 kJ / 4103 kcal
- Białko
- 158 g
- Węglowodany
- 477 g
- Tłuszcz
- 171 g
- Tłuszcz nasycony
- 42 g
- Błonnik
- 28 g
- Sód
- 5000 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r736290