Wersje kompatybilne
Menù: Cous cous con filetti di salmone, verdurine al vapore e dessert alle pesche
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmone, verdure e cous cous
- 1 spicchio di aglio
- 6 foglie di basilico fresco, lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 4 filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische (150-180 g ciascuno)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 750 g di acqua
- 15 g di dado per brodo vegetale
- 250 g di carote, pelate e tagliate a cubetti (2 cm)
- 250 g di zucchine, tagliate a cubetti (2 cm)
- 250 g di cous cous precotto
- 240 g di ceci in scatola sciacquati e sgocciolati
Dessert alle pesche
- ½ limone, preferibilmente biologico
- 150 g di zucchero
- 350 g di pesche (peso netto), lavate e a pezzi
- 600 g di cubetti di ghiaccio
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2672.8 kJ / 638.8 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 459 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r736153