Wersje kompatybilne
Pasta integrale con ragù di verdure e frittatina
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 4 uova
- 2 cucchiaini di sale
- 150 g di zucchine a pezzi (2 cm)
- 2 cipollotti a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di cipolle a pezzi (3-4 cm)
- 80 g di gambo di sedano a pezzi (3-4 cm)
- 40 g di carota, pelata e a pezzi (3-4 cm)
- 3 - 5 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro fresca o in scatola
- 100 g di acqua
- 320 g di pasta integrale corta, formato a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2147.3 kJ / 513.3 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 59.8 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 1463.5 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r736145