Wersje kompatybilne
Chili and Peanut Noodles with Tofu and Chili Garlic Oil
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, to boil noodles
- 2 garlic cloves
- 1 tsp dried chili flakes
- 2 oz shallots, cut into pieces
- 2 ½ oz coconut oil, divided
- 5 oz red bell peppers, sliced (¼ in.)
- 5 oz red onions, sliced (¼ in.)
- 3 carrots, peeled in ribbons
- 5 oz sugar snap peas
- 7 oz soba noodles
- ½ oz peanut butter
- ½ oz tamari sauce
- 2 tsp ginger paste
- 2 tsp Korean chili paste (gochujang)
- 1 ½ oz rice vinegar
- 2 tsp maple syrup
- ½ oz lime juice
- 1 tsp sesame oil
- 10 oz firm tofu
- ¼ bunch fresh cilantro, leaves only, chopped, plus extra to garnish
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, chopped, plus extra to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2304 kJ / 550.7 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 60.9 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 850.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r735518