Urządzenia i Akcesoria
Hot dogi pieski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 sztuk
Składniki
-
80 g sera żółtego pokrojonego na kawałki (np. Cheddar)
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
300 g jogurtu naturalnego
-
50 g mleka
-
50 g oliwy z oliwek
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżka proszku do pieczenia
-
8 parówek do hot-dogów, o wysokiej zawartości mięsa8 kiełbasek wiedeńskich
-
1 cebula dymka tylko biała część, pokrojona na 2 mm kawałki
-
1 czarna oliwka, bez pestki pokrojona na 4 mm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
17 g
Kalorie
2056 kJ /
492 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
49 g