Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro, a pezzi (1-2 cm) congelato
- 200 g di farina + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Cipolle caramellate
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di burro
- 110 g di pancetta affumicata, a striscioline (2 cm)
- 250 g di cipolla, a spicchi
- 1 cucchiaio di zucchero di canna grezzo
- 1 cucchiaio di aceto balsamico
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 600 g di acqua
- 500 g di petto di pollo, a dadini
- 220 g di patata americana dolce, a cubetti (2 cm)
- 3 rametti timo fresco, solo le foglie + q.b.
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 150 g di funghi champignon cremino, in quarti
- 40 g di burro
- 30 g di farina
- 1 dado per brodo di pollo
- 50 g di panna fresca liquida
- latte q.b. per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3442.3 kJ / 819.5 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 51.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.3 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1275.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r730991