海南雞飯、蒸蛋&馬鈴薯洋蔥湯
TM6 TM5 TM31

海南雞飯、蒸蛋&馬鈴薯洋蔥湯

4.2 (21 ocen)

Składniki

  • 500 克 帶皮雞腿肉 (約2條腿),去骨
  • 10 克 醬油
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉
  • 3 顆 蛋
  • 1 ½ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
  • 1560 克 水
  • 50 克 薑
  • 10 克 蒜頭
  • 30 克 油
  • 300 克 米 ,洗淨瀝乾
  • 1 塊 雞高湯塊(用於0.5公升的水)
    lub 1 茶匙 雞湯粉
  • 2 片 香蘭葉 (詳見要訣)
  • 50 克 洋蔥
  • 70 克 馬鈴薯 ,切成方塊
  • 70 克 番茄 ,切成楔形
  • 120 克 紅蘿蔔 ,切成方塊

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2663 kJ / 637 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
72 g
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
4 g
Sód
1488 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r729653