炒米粉
TM31 TM5 TM6

炒米粉

2.9 (11 ocen)

Składniki

  • 30 克 油
  • 6 朵 干香菇, 水发后沥干,切丝,约100克
  • 100 克 胡萝卜, 去皮切丝
  • 200 克 卷心菜, 切丝
  • 150 克 杏鲍菇, 切丝
  • 50 克 酱油膏
  • 10 克 乌醋
  • 1 茶匙 盐
  • 2 小撮 白胡椒粉
  • 1 茶匙 糖
  • 400 克 水, 可依情况调整水量
  • 300 克 米粉, 台湾米粉,冲洗后静置一段时间会变软,再剪成2-3段
  • 60 克 芹菜, 切末

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1606 kJ / 383 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
78.6 g
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
12 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r72865