Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- huile d'olive, pour huiler
- 800 g de cuisses de poulet, désossées et sans peau, coupées en morceaux (3 cm - voir "Conseil(s)")
- 250 g de riz au jasmin
- 1000 g d'eau
- 2 c. à café de sel
- 180 g de carottes, coupées en rondelles (5 mm)
- 100 g de pois sugarsnap
- 1 œuf
- 60 g de fécule de maïs
- 2 c. à café de paprika
- ½ c. à café de poivre noir moulu
- 2 gousses d'ail
- 30 g de vinaigre de riz
- 60 g de miel
- 20 g de sauce chili sucrée
- 60 g de ketchup
- 30 g de sucre roux
- 50 g de sauce de soja
- 20 g de graines de sésame
- 2 ciboules, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2983.8 kJ / 710.4 kcal
- Białko
- 45.9 g
- Węglowodany
- 85.4 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 2303.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r727359