Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frittelle di fegatini
- 600 g di fegatini di pollo
- 2 uova
- 50 g di farina tipo 0
- ½ di cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe macinato
- 30 g di olio di oliva
Ripieno
- 160 g di cipolla in quarti
- 100 g di carota a fette
- 3 spicchi di aglio
- 40 g di olio di oliva
- 85 g di ketchup
- 100 g di maionese (vedere consigli)
Terminare la preparazione
- 20 g di maionese (vedere consigli)
-
10
g di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate, tritate
lub 10 g di erbe aromatiche fresche miste, tritate - 50 g di peperone verde, senza semi e a dadini (0,5 cm)
- 50 g di peperone rosso, senza semi e a dadini (0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1362 kJ / 325 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r725616