Wersje kompatybilne
Bulgur profumato con pesce spada e zucchine (Modalità Cuoci riso)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Citronette aromatica
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline lavate
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Bulgur
- 300 g di bulgur
- 550 g di acqua
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Pesce spada
- 3 tranci di pesce spada (200 g l'uno)
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 pizzichi di sale + q.b.
- 3 pizzichi di pepe bianco macinato
- 600 g di acqua
- 2 zucchine a dadini (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1737.8 kJ / 415.3 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 704.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r724665