Wersje kompatybilne
Menù: Polpette di carne, agretti e salsa allo yogurt: torta al cioccolato (senza glutine) (Bimby Friend)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa allo yogurt
- 5 g di erba cipollina fresca
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline
- 1 rametto di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di yogurt greco bianco
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 pizzico di sale
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
Polpette
- 60 g di pane senza glutine
- 60 g di latte
- 5 rametti di menta fresca, le foglioline
- ½ spicchio di aglio
- 200 g di carne trita di maiale
- 200 g di carne trita di manzo
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- 500 g di acqua
- 350 g di agretti puliti
Torta al cioccolato e terminare la preparazione
- 6 uova
- 100 g di mandorle
- 100 g di gherigli di noci
- 100 g di nocciole sgusciate
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 80 g di zucchero
- 150 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- olio extravergine di oliva, a piacere
- sale, a piacere
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 21821 kJ / 5215 kcal
- Białko
- 224.7 g
- Węglowodany
- 158.7 g
- Tłuszcz
- 411.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 42.2 g
- Błonnik
- 43.5 g
- Sód
- 2843.1 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r724657