Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 100 g de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 60 g d'eau froide
- 2 pincées d'épices à chili
- 4 pincées de sel
- 1 gousse d'ail
- 35 g d'échalotes, coupées en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 700 g de crevettes cuites, non décortiquées
- 100 g de lait
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 3 œufs
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu
- 300 g de tomates, type roma, coupées en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1455.8 kJ / 349 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 556.9 g
- Sód
- 11.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r722268