紅蔥頭肉燥
TM6 TM5

紅蔥頭肉燥

4.5 (16 ocen)

Składniki

  • 20 克 蒜頭
  • 15 克 油
  • 400 克 豬絞肉 (建議肥瘦各半)
  • 100 克 豆干 (約3-4塊),切小丁
  • 40 克 醬油膏
  • 40 克 醬油
  • 1 大匙 米酒
  • 60 克 油蔥酥 ,市售或自製(詳見要訣)
  • 5 克 冰糖
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉
  • ¼ 茶匙 五香粉
  • 300 克 水

Wartości odżywcze
na 1 整份食譜
Kalorie
6655.2 kJ / 1592.1 kcal
Białko
104 g
Węglowodany
62.3 g
Tłuszcz
99.3 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Błonnik
3990 g
Sód
248.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r720702