Wersje kompatybilne
Salada de penne com pesto rosso e fiambre de aves caseiro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fiambre de aves
-
600
g peito de frango s/ pele e s/ osso cortado em pedaços
lub 600 g peito de peru s/ pele e s/ osso cortado em pedaços - 1 ovo
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de alho em pó
- 1 pitada de pimenta
- 800 g água
- 1 fio de azeite
Pesto rosso
- 80 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 30 g manjericão
-
20
g pinhão
lub 20 g amêndoa - 1 dente de alho
-
100
g tomate seco, em óleo escorrido
lub 100 g tomate seco, em azeite escorrido - 100 g azeite
- ½ c. chá de sal
Penne
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g massa tipo penne
- 50 g amêndoa torrada cortada grosseiramente
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4179.9 kJ / 999 kcal
- Białko
- 60.9 g
- Węglowodany
- 84.4 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 1962.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r720339