Lemon and caper aioli
TM6 TM5 TM31

Lemon and caper aioli

3.9 (29 ocen)

Składniki

  • 1 garlic clove
  • 3 pieces lemon zest (5 x 2 cm), no white pith
  • 12 pickled capers, drained
  • 2 egg yolks
  • 2 tsp Dijon mustard
  • 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
  • 250 g grapeseed oil
  • 1 pinch sea salt, to taste

Wartości odżywcze
na 300 g
Kalorie
9675.6 kJ / 2312.5 kcal
Białko
5.1 g
Węglowodany
4.2 g
Tłuszcz
257.5 g
Tłuszcz nasycony
26.6 g
Błonnik
1.2 g
Sód
324.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r71960