Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho rosa
- 5 huevos a temperatura ambiente
- 1 pellizco de sal
- 140 g de azúcar glas
- ½ cucharadita de colorante rojo
- 100 g de harina de repostería
-
40
g de fécula de patata
lub 40 g de maicena
Merengue de semillas de girasol
- 3 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 120 g de azúcar glas
- 100 g de pipas de girasol
- 8 g de harina de repostería
-
8
g de fécula de patata
lub 8 g de maicena
Rellenos de nata con granada y con mango
- 15 g de gelatina neutra en polvo
- 75 g de agua
- 500 g de nata (30-40% de grasa) muy fría
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
-
100
g de granos de granada
lub 100 g de fresas en dados (5 mm) - 250 g de pulpa de mango en trozos
Montaje de la tarta
- 100 g de té negro (infusión)
-
25
g de zumo de granada
lub 25 g de zumo de arándanos rojos
Glaseado espejo y decoración
- 10 g de gelatina neutra en polvo
- 60 g de agua fría
- 200 g de chocolate blanco en trozos
- 150 g de leche condensada
- ¼ - ½ cucharadita de colorante rojo
- 2 - 4 fresas en mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1730 kJ / 413 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 11.9 g
- Sód
- 72.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r719528