Salsa Mornay
TM6

Salsa Mornay

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 60 g di Cheddar a pezzi (2-3 cm)
    lub 60 g di Emmental o Gruviera a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di latte intero
  • 50 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 20 g di burro
  • 3 tuorli
  • 15 g di farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata

Wartości odżywcze
na 350 g
Kalorie
3841 kJ / 918 kcal
Białko
36.7 g
Węglowodany
28.1 g
Tłuszcz
74.1 g
Tłuszcz nasycony
39.5 g
Błonnik
0.9 g
Sód
1411.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r719185