Wersje kompatybilne
Salada com queijo de cabra e molho de caju torrado
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g caju
- 40 g rúcula
- 40 g espinafres baby frescos
- 80 g morangos cortados em fatias
- 80 g framboesa
- 100 - 150 g queijo de cabra cortado em fatias (5 mm aprox.)
- 20 g cebola roxa cortada em lâminas
- 10 g mostarda
- 10 g mel
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 10 g vinagre de vinho branco
- 30 g água
-
30
g óleo de colza
lub 30 g azeite - 2 c. sopa de romã (opcjonalnie)
- 2 pitadas de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2396 kJ / 572 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 45.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 325 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r718707