Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dumplings
- 150 g de agua
- 300 g de harina de trigo
- 10 g de agua, (opcional)
Relleno
- 20 g de jengibre, en rebanadas (2 mm)
- 40 g de cebolla cambray, en rebanadas (aprox. 3 cm)
- 40 g de col blanca, en trozos
- 30 g de aceite de ajonjolí
- 70 g de chícharos
- 80 g de zanahoria, en cubos (1 cm)
- 2 cditas de garam masala
- ½ cdita de sal
- 1 pizca de pimienta blanca molida
- 350 g de papa, pelada, hervida, en trozos (aprox. 1 cm)
Salsa roja picante
- 20 g de jengibre, pelado, en rebanadas (2 mm)
- 1 diente de ajo, pelado
- 80 g de cebolla, en mitades
-
2
chiles, frescos, sin semillas, picados
lub 1 cdita de chile en polvo - 20 g de aceite vegetal
- 600 g de jitomate triturado
- 1 cdita de azúcar morena
- 1 cda de salsa de soya
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 360.3 kJ / 86.1 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 129.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r716408