Wersje kompatybilne
Salade de jambon serrano au melon et crème à l'orange
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de feuilles de salade verte, type batavia
- 400 g de chair de melon
- 70 g de crème liquide 35% m.g.
- 3 pincées de sel
- 6 - 8 tranches fines de jambon serrano (1 à 2 tranches par personne suivant leur taille)
- 1 orange pelée à vif
- 10 g de moutarde
- 3 pincées de poivre moulu
- 12 feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 769 kJ / 183.8 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 922.3 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r714288