Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 TL Zimt
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Mandeln, gehobelt
- 2 Äpfel, geviertelt
- 500 g Weißwein, trocken
- 500 g Apfelsaft, naturtrüb
- 50 g Honig
- 1 Zimtstange
- 5 Nelken
- 3 Sternanis
- 80 g Calvados
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 2489 kJ / 595 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 42 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r714197