Wersje kompatybilne
Menù: Spezzatino e polenta, torta alle nocciole (Bimby Friend)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di mais
- 120 g di zucchero
- 200 g di nocciole tostate
- 100 g di burro a pezzi
-
1
cucchiaio di olio di nocciole
lub 1 cucchiaio di olio di oliva - 3 uova
- 160 g di latte intero
- 230 g di farina
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 700 g di carne di manzo a cubetti (2 cm circa)
- 140 g di cipolla a pezzi (3 cm)
- 100 g di sedano a pezzi (3 cm)
- ½ spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di burro
- 100 g di vino rosso
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 200 g di carote a rondelle o a pezzi (2 cm)
- 2 foglie di alloro fresche
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di brodo di carne
- 1 cucchiaino raso di sale
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 27372 kJ / 6542 kcal
- Białko
- 270.4 g
- Węglowodany
- 678.2 g
- Tłuszcz
- 323.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 86.6 g
- Błonnik
- 36.7 g
- Sód
- 835.6 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r713010