Wersje kompatybilne
Polpette di lenticchie rosse e carote con salsa schug
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa schug
- 1 cucchiaino di semi di cumino
- 1 cucchiaino di semi di cardamomo
- 1 cucchiaino di pepe nero in grani
- 3 spicchi di aglio
- 2 peperoncini verdi freschi a pezzi (vedere consigli)
- 4 rametti di coriandolo fresco, le foglioline
- 10 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di succo di limone, spremuto fresco
- 60 g di olio di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Polpette di lenticchie e carote
- 65 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 350 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 g di scalogno a metà
- 20 g di olio di oliva
-
340
g di lenticchie rosse in scatola
lub 340 g di lenticchie rosse, secche, cotte (vedere consigli) - 120 g di pangrattato
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 757.7 kJ / 181.1 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 246.9 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r710519