Urządzenia i Akcesoria
Chocolate hot cross buns
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 portions
Składniki
Dough
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease130 g
-
milk200 g
-
sugar50 g
-
dried instant yeast2 ½ tsp
-
eggs2
-
baker's flour plus extra to dust500 g
-
ground cinnamon1 ½ tsp
-
sea salt1 tsp
-
cocoa powder20 g
-
chocolate chips200 g
Piping mixture
-
plain flour40 g
-
water50 g
-
extra virgin olive oil1 tsp
-
sea salt1 pinch
Syrup
-
water40 g
-
sugar40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
277.5 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1728.5 kJ /
411.6 kcal
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Węglowodany
52.5 g